PINTEREST HEADQUARTERS

Completed: 2016

Use: Creative Office Space

Size: 120,000 SF

 

Design Architect: IwamotoScott Architecture

Architect of Record: Brereton Architects

Contractor: NOVO Construction

Project Manager: Urbanworks

 
 

Pinterest's new four-story headquarters in San Francisco's SoMa neighborhood embraces their company culture of "Productive Play" in a thoughtful, refined way. An existing atrium was expanded to the ground floor and now highlights a sculptural staircase connecting all levels of the building. Individual workspaces and social areas co-mingle, culminating in a dining hall that doubles as a large-scale meeting space. Other highlights of the project program include a workshop, training rooms, and a full-service kitchen.

Awards:

2017 AIA Institute Honor Award for Interior Architecture

2016 California AIA Design Award

2016 American Architecture Prize, Gold Medal

IIDA Northern California 2017 Honor Award - People's Choice Award

2017 Architizer A+ Awards - Details - Architecture + Stairs, Jury Winner

2017 Frame Awards, Large Office of the Year - People's Choice

Architect's Newspaper 2016 Best of Design Award - Interior Workplace, Honorable Mention

In the Media:

Pinterest Headquarters - Architect Magazine

Pinterest HQ - Architectural Record

Designed for Inclusivity - American Builders Quarterly

Pinterest's Subtle New Headquarters are the Opposite of a Typical Tech Office - Co.Design

 

Copyright © 2018 Urbanworks, LLC. All rights reserved.